Curse speciale pentru elevi la Dej

Curse speciale pentru elevi la Dej


În vederea creșterii siguranței și protecției elevilor care utilizează mijloacele de transport în comun, Primăria Municipiului Dej a solicitat societății Transurb introducerea de autobuze, special pentru transportul elevilor.

Astfel începând de miercuri 10.03.2021 se vor introduce pe mai multe linii din municipiu, transporturi speciale gratuit pentru elevi după următorul program:

  • pe linia Dealul Florilor – Centru, cu plecare din Dealul Florilor- ora 07:30
  • pe linia Pintic - Ocna Dejului – Centru, cu plecare din Pintic la ora 07:00 și din Ocna Dejului la ora 07:30
  • pe linia Triaj – Centru, cu plecare din Triaj la ora 07:30
  • pe linia Competrol – Centru, cu plecare din Competrol la ora 07:30
  • pe linia Șomcutul Mic- Centru, cu plecare din Șomcutul Mic la ora 07:20 și din Viile Dejului la ora 07:30.

Datorită programului variat de terminare a cursurilor între orele 11:00 -14:00, elevii vor putea să se întoarcă acasă utilizând tot gratuit autobuzele de linie, având în vedere că între orele menționate nu se înregistrează aglomerație pe mijloacele de transport în comun.

Administrația locală roagă cetățenii să nu utilizeze liniile speciale pentru transportul școlarilor, pentru că în paralel cu fiecare cursă pentru elevi, vor pleca și cursele obișnuite de transport în comun.

De asemenea se recomandă păstrarea regulilor de distanțare și protecție în mijloacele de transport în comun, toate autobuzele având marcaje corespunzătoare și fiind dotate cu aparate cu dezinfectant pentru mâini, iar dezinfecția autobuzelor se realizează de 2 ori într-un schimb de lucru.